Äggbröd??
Har bakat någon form av äggbröd..
Typ 1 dl mjöl
4 äggvitor
1 äggula
1 tesked bakpulver
1/5 dl lättmjölk
Någon som vet något om detta bröd? Är det bra, dåligt, nyttigt eller onyttigt?
Tacksam för svar!
Sv: Skicka ett maila till mig!:)
Sv: Varsågod! Äter det varje morgon, förutom vid fasta :D
Sv: jag har mailat dig nu:)
Ja såklart du kan få det =) det står i mailfältet
Vad jag ser på receptet så verkar det ganska nyttigt om man skulle byta ut mjölet mot typ grahamsmjöl. Men det verkar bra =)
Hej! skulle man kunna få veta hur länge det ska vara i ugnen samt på vilken värme? :) Skicka gärna ett mejl
Har kollat upp det är ca 50kcal per bröd :)
hej vet ett nyttigare recept som inte innehåller mjöl och därav består det nästan bara av protein samt fett. Hittade det på en bra blogg sida :) Har nu dock inte testat att själv baka de men skall jag testa på ikväll tänkte jag. Här är receptet samt instruktioner hur man gör. Tänkte om du ville ha tips Kram. (Längst ner står det kcal o osv vad det blir för en styck)
3 ägg
100 g philadelphia (eller hälften philadelphia och västerbottenost)
lite salt
lite bakpulver
(man kan garnera med sesamfrön)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Separera äggen. Gulor i en skål och vitor i en annan.
3. Vispa vitorna tillsammans med saltet till ett hårt och fluffigt skum (viktigt). På samma sätt som man gör marränger. Man ska kunna vända på skålen utan att fluffet trillar ur skålen.
4. Vispa gulorna med philadelphiaosten och bakpulvret.
5. Vänd ner vitfluffet i gulorna med en träslev. Försiktigt. Behöver inte vara någon jämn smet. Försök ha kvar fluffet.
6. Klicka ut 6 stycken lika stora ovaler/rundor på bakplåtspapper.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de ser gyllenbruna ut.
Energifördelning per st:
86 kcal
Kolhydrater 1,88 E% (mindre än 1 gram kolhydrater per styck)
Protein 20,71 E%
Fett 77,41 E%
lät ju som ett jättebra recept! :)